آنچه درباره دستیار صوتی هوشمند باید بدانید
آداک از شرکتهای پیشگام در امر ارتقاء و بهبود سیستمهای امنیتی در ایران است که برترین محصولات روز از جمله قفل هوشمند را مطابق با آخرین استانداردهای جهانی در اختیار مشتریان عزیز قرار میدهد.
آداک از شرکتهای پیشگام در امر ارتقاء و بهبود سیستمهای امنیتی در ایران است که برترین محصولات روز را مطابق با آخرین استانداردهای جهانی در اختیار مشتریان عزیز قرار میدهد.
قفل اثر انگشتی درب و سیف باکس از محصولات محبوب این شرکت هستند که نیازهای مشتریان را به خوبی برطرف میسازند. همچنین در صورتی که به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد قیمت قفل دیجیتال هستید، تنها با مشاورین آداک لاک تماس گرفته و راهنماییهایی لازم را دریافت کنید.
در رابطه با دستیار صوتی هوشمند چه می دانید
فناوریهای نوظهور مانند واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و دستیار صوتی هوشمند در حال تغییر نحوه ارتباط مردم با جهان هستند. به لطف پیشرفتهای متعددی که در زمینه هوش مصنوعی (AI) و اینترنت اشیاء (Internet of Things) صورت گرفته است، شاید بتوان دستیار صوتی هوشمند را به عنوان تحول بعدی میان انسان و ماشینها در نظر گرفت. این فناوری همچنین نقش مهمی در کنترل ابزارهای خانگی هوشمند مانند سیف باکس هتلی دارد.
در سالیان گذشته، استفاده از دستیارهای هوشمندی مانند سیری اپل، دستیار گوگل، کورتانای مایکروسافت و الکسای آمازون با افزایش چشمگیری همراه بوده است. دستیارهای صوتی از فناوریهای تشخیص صدا، تلفیق گفتار و پردازش زبانهای طبیعی (NLP) برای ارائه خدمات به مردم بهره میبرند.
رشد دستیارهای صوتی هوشمند
فناوری به طور مداوم در حال پیشرفت و تغییر است و بازار دستیار صوتی نیز در کنار آن پیشرفت خواهد کرد. شرکت تحقیقاتی گارتنر (Gartner) در سال ۲۰۱۹ پیشبینی کرد که تا پایان سال ۲۰۲۲ بیش از ۵۰ درصد تعاملات با دستگاههای هوشمند از طریق مکالمه صورت خواهد گرفت.
به همین صورت، چنین پیشبینی میشود که تعداد کاربران دستیارهای صوتی هوشمند از ۴۰۰ میلیون کاربر در سال ۲۰۱۵ تا بیش از ۲ میلیارد کاربر در پایان سال ۲۰۲۱ خواهد رسید. بخشهای بیشتری از اقتصاد، بهداشت و درمان و همچنین صنعت خودرو به زودی به سراغ دستیار صوتی هوشمند خواهند رفت تا کارها را با سرعت بیشتری به انجام برسانند.
نحوه عملکرد دستیار صوتی هوشمند
همه چیز با یک کلمه سیگنال آغاز میشود. مطمئنا هر روز برای جلب توجه افراد مختلف از اسم آنها استفاده میکنید. همین مسئله در مورد دستیار صوتی هوشمند نیز صادق است. این کلمه سیگنال میتواند هر چیزی مانند «سلام سیری!» یا «هی گوگل!» باشد که دستگاه را بیدار میکند و به آن سیگنال میدهد که باید از این به بعد توجه کند. دستیار صوتی پس از شنیدن کلمه سیگنال شروع به ضبط میکند. دستگاه منتظر مکث خواهد ماند تا بداند که درخواست شما پایان یافته است و سپس آن را به پایگاه داده خود میفرستد.
پس از ورود به پایگاه داده، درخواست شما با درخواستهای دیگر مقایسه و سپس به دستوراتی جداگانه تقسیم میشود تا قابل درک باشند. سپس پایگاه داده این دستورات را به دستیار صوتی هوشمند ارسال میکند و کار درخواستی برای دستیار شما روشن خواهد شد. این امکان وجود دارد که دستیار صوتی به منظور فهم بهتر درخواست از شما سوالی بپرسد. در نهایت اگر دستگاه فکر کند که منظور شما را متوجه شده است، کار را انجام خواهد داد.
کاربردهای دستیار صوتی هوشمند
کاربردهای دستیار صوتی هوشمند به طور مداوم در حال گسترش هستند. به عنوان مثال، شرکت گوگل بستری با نام Google Actions را برای توسعهدهندگان فراهم آورده است تا تواناییهای دستیار گوگل را افزایش دهند. در میان قابلیتهای جالب توجه این فناوری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کنترل دستگاه شخصی و امنیتی خانه مانند چراغ، ترموستات، جاروبرقی و حتی درب اثر انگشتی
پاسخ به سوالات کاربران در مورد موضوعات مختلف مانند آب و هوا
پخش موسیقی یا فیلم
تنظیم هشدار
برقراری تماس یا ارسال پیام به مخاطبین
انجام خرید یا دریافت اطلاعات در مورد محصولات گوناگون
تفاوت دستیار صوتی هوشمند با برنامههای کامپیوتری
سه ویژگی اساسی باعث تمایز دستیارهای صوتی هوشمند از برنامههای کامپیوتری دیگر میشوند:
پردازش زبانهای طبیعی
دستیار صوتی هوشمند توانایی درک و پردازش زبانهای انسانی را دارد که از آن برای پر کردن خلاء موجود در ارتباط میان انسان و ماشین استفاده میشود.
قابلیت نتیجهگیری بر اساس دادهها
آنها میتوانند از اطلاعات و دادههای ذخیره شده استفاده کرده و بر اساس آنها به نتیجهگیری برسند تا درخواست شخص را به بهترین شیوه ممکن انجام دهند.
توانایی یادگیری ماشینی
دستیار هوشمند قادر است که با چیزهای جدید سازگاری یابد و الگوهای نوین را شناسایی کند تا بیش از قبل با رفتار شخص آشنایی داشته باشد.
محبوبترین دستیارهای صوتی هوشمند
با معرفی سیری (Siri) در سال ۲۰۱۱ بازار دستیارهای صوتی هوشمند به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد. این دستیار هوشمند از سال ۲۰۱۸ با قابلیتهای بسیار بیشتری در اختیار کاربران قرار گرفت و هماکنون مردم زیادی در سراسر جهان از آن بهره میبرند.
شرکت گوگل نیز برای اولین بار دستیار هوشمند خود تحت عنوان گوگل ناو (Google Now) را معرفی کرد که عمدتا در سیستم عامل اندروید به کار گرفته میشد. این دستیار هماکنون با دستگاههای شرکت اپل هم سازگاری کامل دارد.
بلندگوهای شرکت آمازون که با دستیار صوتی الکسا (Alexa) معرفی شدند، مسیری جدید را در استفاده گسترده از فناوری هوش مصنوعی رقم زدند. الکسا هم اکنون بیش از تمامی موارد دیگر با دستگاههای مختلف سازگاری دارد.
تاثیر دستیار صوتی هوشمند بر شرکتها
دستیار صوتی هوشمند بسیاری از کارها را راحتتر سازد. کارمندان بیشتر تولیدکنندگان مواد شیمیایی همواره از دستکشهای ضخیم به منظور جلوگیری از آلودگی استفاده میکنند. آنها مطمئنا نمیتوانند چیزی را تایپ کنند، اما فناوری صوتی همه چیز را به صورت خودکار درخواهد آورد.
به همین ترتیب، برگزاری جلسات برای شرکتها بسیار آسانتر خواهد بود. اگر نیاز به دانستن یک آدرس یا داده خاص وجود داشته باشد، دستیار صوتی دادهها را جستجو کرده و پاسخ را در اختیار کاربر قرار میدهد. همچنین امکان نوشتن یادداشت، ضبط نکات، تنظیم تقویم و وظایف آینده وجود دارد. علاوه بر همه اینها، اگر دستیار صوتی هوشمند به پایگاه اطلاعاتی شرکت دسترسی داشته باشد، انواع آمار و تحلیلات مربوط به آن را فراهم خواهد آورد.