واتس اپ اندیشه داران ابد کوشا  تلفن اندیشه داران ابد کوشا
اندیشه داران ابد کوشا

تکنولوژی rfid در قفل دیجیتال

گروه بازرگانی آداک برترین واردکننده تجهیزات هوشمند مانند قفل دیجیتال در ایران است که محصولاتی متنوع و باکیفیت را با قیمتی مناسب به هموطنان عزیز ارائه می‌دهد.

گروه بازرگانی آداک برترین واردکننده تجهیزات هوشمند مانند قفل دیجیتال در ایران است که محصولاتی متنوع و باکیفیت را با قیمتی مناسب به هموطنان عزیز ارائه می‌دهد.

قفل کمد دیجیتال به عنوان یکی از گزینه‌های محبوب آداک لاک شناخته می‌شود که سازگاری زیادی با باشگاه‌های ورزشی داشته و تجربه‌ای لذتبخش را برای اعضاء فراهم می‌آورد.در صورتی که قصد دارید ساختمان‌ مسکونی یا تجاری خود را با دستگاه‌های هوشمند ایمن سازید، با مشاورین آداک تماس بگیرید.

تکنولوژی RFID در زندگی امروزه


همه ما به دنبال راحتی بیشتر در زندگی هستیم. این واقعیت را به هیچ عنوان نمی‌توان نادیده گرفت و نمونه‌های آن را می‌توانیم در تمامی جنبه‌های زندگی خودمان پیدا کنیم. در حال حاضر، فناوری تا جایی با زندگی ما اخت شده است که گزینه‌های امنیتی زیادی را به همراه راحتی بیشتر به ما ارائه می‌دهد. تکنولوژی RFID یکی از مواردی است که می‌تواند ما را به خوبی سرگرم ویژگی‌های خود سازد. در مقاله پیش رو بررسی مختصری در مورد این فناوری خواهیم داشت که در سال‌های اخیر توجه زیادی را به سمت خود جلب کرده و می‌توان آن را در انواع مختلف قفل کارتی پیدا کرد.

فناوری RFID چیست و چگونه کار می‌کند؟


سیستم شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) یک تکنولوژی کارامد برای بکارگیری در طیف گسترده‌ای از بخش‌های صنعتی است. زمانی که بحث امنیت به میان می‌آید، قفل های RFID به خوبی کارایی خود را نشان می‌دهند، چرا که سازگاری بسیار زیادی با ساختمان‌های مختلف دارند. همانند چیزی که در دستگاه‌های بارکدخوان مشاهده می‌کنیم، فناوری RFID با ارسال و دریافت داده کار می‌کند، با این تفاوت که داده‌ها به جای اسکن شدن از طریق فرکانس‌های رادیویی منتقل می‌گردند. این کار با استفاده از تگ RFID، آنتن، گیرنده و فرستنده سیگنال انجام می‌شود.

در این سیستم‌ها، مجوز شخص (معمولا به صورت کارت یا فاب) حاوی اطلاعات منحصر به‌فردی است که تگ (Tag) نامیده می‌شود. زمانی که کاربر در نزدیکی گیرنده می‌ایستد، گیرنده دستگاه اطلاعات ذخیره شده در تگ را شناسایی و آن‌ها را از طریق فرستنده ارسال می‌کند. در صورت تطابق اطلاعات جدید با داده‌های ذخیره شده، قفل باز خواهد شد. داده‌های سیستم RFID به صورت خودکار ذخیره می‌شوند و امکان بررسی آن‌ها در زمان دلخواه وجود دارد.


کاربردهای تکنولوژی RFID


موارد زیر در میان کاربردهای اصلی فناوری RFID قرار دارند:

  • قفل درب
  • قابلیت ردیابی در زنجیره تامین
  • بررسی لجستیک و موجودی در صنعت خرده‌فروشی
  • کنترل امنیتی مغازه‌های مختلف مانند جواهرات
  • کنترل ابزار در ساختمان‌های بزرگ مانند بیمارستان‌ها
  • دسته‌بندی فایل‌ها و بایگانی
  • کنترل دسترسی در تاسیسات

مزایای قفل های RFID


برخی از مزایای سیستم‌های RFID به صورت زیر است:

دسترسی راحت و بدون تماس


این تکنولوژی از فرکانس‌های رادیویی برای ارسال و دریافت داده‌ها استفاده می‌کند و نیازی به کشیدن یا وارد کردن کارت نیست. این سیستم‌ها همچنین برای ساختمان‌های بزرگ‌ مانند ادارات کارایی بیشتری دارند و کارمندان به شیوه‌ای راحت‌تر می‌توانند به بخش‌های مختلف ساختمان دسترسی پیدا کنند.

تنظیمات آسان


محصولات مبتنی بر RFID مانند تمامی قفل های دیجیتال به شیوه‌ای بسیار آسان تنظیم می‌شوند و تنها گاهی اوقات به یک بروزرسانی ساده نیاز خواهند داشت.

ایمنی بیشتر


تگ RFID مورد استفاده در بیشتر قفل های کارتی رمزنگاری می‌شود که امنیت بیشتری را برای سیستم شما به همراه دارد. همچنین بیشتر این کارت‌ها به فناوری AES 128 مجهز هستند که کپی‌برداری از آن‌ها را به کاری غیرممکن تبدیل می‌کند.

هزینه نگهداری ناچیز


یکی از دلایل مهمی که این فناوری در مصارف تجاری بسیار رایج است، هزینه نگهداری ناچیز آن‌ها حتی در مقیاس گسترده است. کارت و فاب‌های دسترسی RFID را می‌توان به راحتی دوباره برنامه‌ریزی کرد. ادارات بزرگ با بکارگیری این فناوری در بسیاری از هزینه‌های سالیانه خود صرفه‌جویی خواهند کرد.

نظارت دائمی بر رفت و آمد


از نکات جالب توجه در مورد قفل های RFID این است که برخی از مدل‌های پیشرفته به دوربین نظارتی مجهز بوده و تقریبا تمامی آن‌ها داده‌های رفت و آمد را به صورت کامل ثبت می‌کنند. ۵ راهکار برای افزایش افزایش امنیت خانه بخوانید تا نکات بیشتری در این مورد یاد بگیرید.


انواع قفل RFID


با توجه به کارامد بودن این فناوری برای ساختمان‌های مسکونی، تجاری و صنعتی، انواع مختلفی از آن‌ها را می‌توان در بازار پیدا کرد. سه نوع اصلی این فناوری عبارت‌اند از:

قفل RFID با فرکانس پایین


قفل RFID فرکانس پایین در بازه ۱۲۵ کیلوهرتز کار می‌کند و فاصله ارسال سیگنال آن‌ به ۱۰ سانتی‌متر می‌رسد، به این معنی که باید تگ را در فاصله‌ای کوتاه به گیرنده نگه دارید. با توجه به فاصله کم این سیگنال، احتمال تداخل با سایر سیستم‌ها و سیگنال‌ها کم است. به همین خاطر است که این نوع قفل بیشتر برای ورودی ساختمان‌های تجاری و مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قفل RFID با فرکانس بالا


گیرنده قفل های RFID فرکانس بالا روی ۱۳.۵۶ مگاهرتز کار می‌کند و دامنه ارسال سیگنال آن‌ها ۱۰ سانتی‌متر تا یک متر است. یکی از مزایای این قفل‌ها سازگاری آن‌ها با فناوری NFC است که اکنون در بیشتر گوشی‌های موبایل به کار می‌رود. بنابراین، این امکان وجود دارد که به راحتی آن‌ها را با گوشی همراه اشخاص ادغام کرد.

قفل RFID با فرکانس فوق بالا


این نوع فناوری در بازه ۹۰۰ مگاهرتز کار می‌کند و بسته به نوع تگ مورد استفاده، تا ۱۰۰۰ متر توانایی ارسال سیگنال دارد. بدیهی است که امکان تداخل سیگنال در این قفل‌ها بسیار بیشتر است و خطرات ایمنی احتمالی به همراه دارند. این قفل‌ها اغلب در پارکینگ‌ها یا ورودی کارخانه‌ها برای شناسایی افراد در داخل وسایل نقلیه استفاده می‌شوند.

انتخاب بهترین قفل RFID برای ساختمان‌های مختلف


وقتی نوبت به انتخاب بهترین قفل دیجیتال برای ساختمان می‌رسد، سرمایه‌گذاری روی گزینه‌های سازگار با نیازهای آینده همیشه بهترین انتخاب است. به عنوان مثال، قفل‌هایی که علاوه بر پشتیبانی از سیستم RFID‌ از یک روش دیگر (مانند رمز یا اثر انگشت) برای باز شدن قفل پشتیبانی می‌کنند، انتخاب هوشمندانه‌ای خواهد بود. همچنین آن دسته از قفل‌ های کارتی که از انواع مختلف فرکانس پشتیبانی می‌کنند و قابلیت تنظیم آن‌ها به صورت دلخواه وجود دارد، بسیاری از کارهای را برای شما راحت‌تر خواهند کرد.

برخی از قفل‌های RFID تنها از کارت‌ یا فاب‌های مخصوص پشتیبانی می‌کنند که احتمالا در زمان حال بسیار عالی به نظر می‌رسند، اما برای برآورده کرده نیازهای آینده به هیچ عنوان کارامد نیستند. به علاوه، روی آوردن به گزینه‌های جدیدتر وجهه‌ای مدرن به اداره یا شرکت شما بخشیده و نمودی بهتر در ذهن مشتریان شما شکل خواهد بست.

مقاله مرتبط

نمایش همه