اگر باتری قفل دیجیتال تمام شود چه باید کرد
امروزه فناوریهای جدید شرایطی را فراهم کردهاند که زندگی با تکیه بر آنها بسیار راحتتر از گذشته شده است. قفلهای هوشمند بدون کلید، سیستمهای امنیتی جدید و اپلیکیشنهایی که امکان کنترل از راه دور همه دستگاههای هوشمند منزل را دارند؛ در روند تسهیل امور روزانه و امنیت بیشتر محل زندگی و کارمان نقش بسیار پررنگی داشتهاند.
امروزه فناوریهای جدید شرایطی را فراهم کردهاند که زندگی با تکیه بر آنها بسیار راحتتر از گذشته شده است.
با دسترسی به یک قفل هوشمند دیگر نیازی نیست جیب یا کیفتان را برای پیدا کردن دسته کلید زیر و رو کنید؛ بلکه میتوانید با اتصال قفل ورودی به گوشی هوشمندتان، به محض نزدیک شدن به ورودی ساختمان، درب را بدون زحمت باز کنید. با وجود تمامی این امکانات، ابزارهای هوشمند جدید چند اشکال بسیار جزئی دارند.
یکی از رایجترین مشکلاتی که ممکن است با نصب قفلهای هوشمند بدون کلید با آن مواجه شوید؛ تمام شدن عمر باتری است که به عنوان منبع تغذیه در این سیستم عمل میکند. سیستمهای تامین انرژی در قفلهای دیجیتال مختلف با یکدیگر متفاوت هستند؛ اما چند اقدام ساده وجود دارد که در صورت تمام شدن باتری، میتوانید برای اکثر این محصولات آنها را انجام دهید.
چطور متوجه اتمام انرژی در باتری قفلهای دیجیتال شویم؟
این روزها، قفلهای الکترونیکی بخصوص از نوع هوشمندش، محبوبیت زیادی پیدا کردهاند. چرا که استفاده از این ابزارها، بسیار سادهتر از قفلهای مکانیکی است. در مقایسه با دردسر نگهداری از کلیدهایی که یا جا گذاشته شده یا گم میشوند؛ دلیل موفقیت فروش قفلهای دیجیتال بسیار واضح است.
قفلهای الکترونیکی بدون کلید بسیار قابل اعتماد و ایمن هستند؛ اما مانند هر دستگاه دیگری که با باتری کار میکند در نهایت زمانی فرا میرسد که شارژ باتریشان تمام میشود. خوشبختانه، قفلهای مدرن و امروزه طوری طراحی شدهاند که در هر بار استفاده، تنها به مقدار بسیار کمی انرژی نیاز دارند.
برای آشنایی با دستگیره هوشمند به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.
در واقع، اکثر قفلهای بدون کلید میتوانند بین ۳ تا ۵ سال با همان باتری که کارخانه رویشان نصب کرده است کار کنند. ضمنا بیشتر قفلهای دیجیتال چه از نوع هوشمند و چه از نوع قفل ریموتی درب مجهز به چراغ نشانگر کم شدن عمر باتری یا آلارمی هستند که در صورت کم شدن انرژی، این موضوع را به شما هشدار میدهد.
اگر قفل مد نظر شما برای خرید، اپلیکیشن اختصاصی نیز داشته باشد؛ میتوانید از طریق این برنامه، از زمانی که باتری باید تعویض شود مطلع شوید. در نهایت اگر هیچ کدام از امکانات زیر در قفل مورد نظر شما وجود نداشته باشد؛ میتوانید از طریق کندی در عملکرد، متوجه اتمام عمر باتری دستگاه شوید.
نحوه تعویض باتری در قفلهای دیجیتال
گرچه مکانیزم عملکرد محصولات متنوعی که توسط کارخانههای مختلف به عنوان قفل دیجیتال روانه بازار میشوند متفاوت است؛ اما معمولا در اکثر آنها روش تعویض باتری یکسان است. تنها ابزاری که برای انجام این کار نیاز دارید یک پیچ گوشتی معمولی است. محفظه باتری در اکثر مدلها، در پوشش داخلی قفل قرار دارد.
بنابراین در اولین قدم باید پیچهای نگهدارنده درپوش باتری را باز کنید. اکثر قفلهای دیجیتال، با باتریهای قلیایی قلمی یا لیتیومی با ولتاژ خاص کار میکنند. برای مثال، تقریبا همه مدلهای برند اشلاگ سنس و یال به چهار باتری قلیایی AA نیاز دارند. بعد از باز کردن درپوش و تشخیص نوع منبع تغذیه مورد نیاز، باتریهای تمام شده را خارج کرده و باتریهای جدید را جایگزین آنها کنید.
پس از تعویض باتریها، درپوش را سرجای خودش گذاشته و به سراغ سفت کردن پیچها بروید. سپس در گام آخر باید عملکرد قفل و قدرت باتریهای جدید را در باز و بسته کردن درب تست کنید تا مطمئن شوید که همه چیز به درستی کار میکند. برای انجام این کار، بدون اینکه درب را ببندید؛ عملکرد زبانه را چند بار آزمایش کنید.
یک نکته طلایی
بعد از نصب قفل، حتما کتابچه راهنمایی که در جعبه محصول است را مطالعه کنید. در این راهنما، نحوه استفاده از سیستم و پاسخ سوالات مهمی مانند چه نوع باتری برای قفل دیجیتال مناسب است؟ شرح داده شده است. حتما این دفترچه را به طور کامل مطالعه کنید تا مطلع شوید در صورت تمام شدن عمر باتری و زمانی که دسترسی شما به داخل ساختمان محدود شده است باید دقیقا چه کاری انجام دهید.
بسیاری از قفلهای دیجیتال موجود در بازار، راهحلهایی سادهای برای باز شدن درب در زمان اتمام عمر باتری دارند. این راهحلها به شما این امکان را میدهند که در صورت اتمام انرژی باتری، بدون به خطر انداختن سیستم امنیتی، به داخل خانه خود دسترسی داشته باشید.
روش باز کردن درب، در صورت اتمام کامل باتری قفل
گاهی برخی از کاربران، با وجود سیستمهای هشدار هوشمندی که برای این قفلها تعبیه شده است؛ با مشکل تمام شدن کامل انرژی باتری مواجه میشوند. به طوری که قفل هیچ عکسالعملی، حتی کند، از خود بروز نمیدهد. در ادامه سه راه حل را توضیح دادهایم که در صورت اتمام کامل انرژی باتری و زمانی که قادر به تعویض فوری باتریها نیستید؛ میتوانید آنها را امتحان کنید.
استفاده از کلید مکانیکی
اکثر قفلهای دیجیتال، مجهز به کلید مکانیکی نیز هستند که در این شرایط و زمانی که برق قطع میشود میتوانید از آن برای باز کردن درب استفاده کنید.
پشتیبانگیری از طریق تلفن همراه
در حال حاضر، بسیاری از قفلهای هوشمند، قابلیت اتصال به تلفن همراه را دارند و اپلیکیشن اختصاصی برای آنها طراحی شده است. این قابلیت به شما این امکان را میدهد که بتوانید از طریق تلفن همراه خود به سیستم قفل دسترسی داشته باشید. در این شرایط اگر دور از منزل هستید و متوجه شدید که قفل فقط به اندازه یک بار باز شدن به انرژی باتری دسترسی دارد؛ میتوانید با استفاده از دستگاه تلفن همراه خود سیستم را خاموش کنید تا به محض رسیدن به خانه، بتوانید با همان مقدار انرژی، درب را باز کنید.
لغو اضطراری سیستم قفل
اکثر قفلهای دیجیتال دارای سیستمهایی هستند که به شما امکان میدهند سیستم امنیتی قفل را دور بزنید و بدون به صدا درآمدن آلارم دستگاه، وارد خانه شوید. برای اطلاع از این شیوه دسترسی، باید دفترچه راهنمای محصول را مطالعه کرده و به دنبال اطلاعاتی در مورد گزینه لغو دستی باشید.
فعال کردن این گزینه به شما امکان وارد شدن به داخل منزل را میدهد. تقریبا همه مدلها مجهز به این امکان هستند که به کاربر اجازه میدهد در صورت قطع برق یا خرابی دستگاه، بتواند قفل را باز کند. لغو اضطراری قفل اغلب آخرین کاری است که در صورت تمام شدن عمر و انرژی باتری باید آن را امتحان کنید.
امنیت خانه با قفلهای دیجیتالی و هوشمند
قفلهای دیجیتالی، یک راه عالی برای محافظت از خانه شما هستند. این محصولات هم کاربری راحتی دارند و هم یک لایه امنیتی فوقالعاده به ساختمان اضافه میکنند. ضمنا استفاده از هر نوع قفل دیجیتال از جمله قفل کمد باشگاهی شما را از دردسر نگهداری از دسته کلیدهای حجیم و سنگین رها میکند.
فقط باید برای بررسی نظم در عملکرد سیستم این قفلها وقت بگذارید و به درستی از اسکنر یا صفحه کلید آن مراقبت کنید. با وجود طراحی دقیق این قفلها، معمولا نیازی نیست که نگران ماندگاری باتری، تمام شدن یک باره انرژی آن و یا پشت درب ماندن باشید.
در کنار تمام این موارد، بررسی و سرویس دورهای منظم قفل توسط نصاب مورد تایید کارخانه سازنده، این اطمینان را ایجاد میکند که باتریها هنوز انرژی دارند و آلارم اتمام عمرشان به درستی کار میکند.